• Publicerat 11 januari, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

I går kunde Expressen berätta att AIK arbetar hårt för att värva den norske landslagsstjärnan Tarik Elyounoussi, 29, från Olympiakos. Enligt källor till FotbollDirekt är spelaren nu överens med AIK om kontraktsdetaljerna. Gnaget är i slutförhandlingar med den grekiska storklubben – som kräver en miljon euro.

Det var under onsdagsförmiddagen som Expressen avslöjade att den tidigare Hoffenheimspelaren Tarik Elyounoussi är på väg till AIK. Den norske landslagsmannen är just nu utlånad till Qarabag i Azerbajdzjan men har svårt att ta en ordinarie tröja där.

Enligt Expressen hoppas AIK kunna köpa loss honom från Olympiakos, men det kan även bli tal om ett lån, och Rikard Norling ska se honom som perfekt i den offensiva mittfältsrollen.

Enligt källor till FD är Elyounoussi – som gjort 58 Bundesligamatcher och 46 landskamper för Norge – nu helt överens med AIK om det personliga kontraktet.

Däremot återstår fortfarande slutförhandlingar med Olympiakos.

Enligt FD:s källor vill AIK köpa loss Elyounoussi. Problemet är att han har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med storklubben som kräver runt en miljon euro (drygt tio miljoner kronor) för att släppa honom permanent.

Det kan därför inledningsvis bli tal om ett lån om inte klubbarna kommer överens om köpesumman.

Elyounoussi själv är smickrad av AIK:s intresse.

– AIK är en storklubb som också är känd för att ha en av de största supporterskarorna. Stockholm är känt för att vara den härligaste huvudstaden, så helt fel är det nog inte, sa han i en intervju med Fredrikstad Blad i går.

LENNART SANDAHL – ANTON ZETTERMAN