• Publicerat 11 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

I går presenterades Stefan Billborn som ny huvudtränare i Hammarby. Ett överraskande val. Men i dag kan FotbollDirekt avslöja att Bajen hann ha ett hemligt möte med Olof Mellberg – men hur landslagslegendaren till sist tackade nej.
”Han var kontaktad och Hammarby ville ha honom, men han valde att tacka nej”, uppger en säker källa för FotbollDirekt.se.

Hammarby visade i går upp Stefan Billborn som ny huvudtränare i klubben. Billborn presenterades vid en presskonferens.

Bajen valde alltså till sist att satsa på sparkade Jakob Michelsens assisterande tränare under den gångna säsongen.

Men i dag uppges alltså för FD att Mellbergs namn fanns högt på en lista av kandidater efter Michelsen.
Flera olika källor med insyn kring Hammarby hävdar samma sak: att Olof Mellberg var kontaktad.
Årets kanske mest spännande namn i svensk fotboll efter framgångarna med BP – Mellberg som ju i somras hamnade i en ryktescirkus kring IFK Göteborg där han uppgavs ha varit högaktuell.
Den forne landslagsstjärnan hann enligt FD:s uppgifter träffa Jesper Jansson – Mellberg som bland annat var spelbolaget Unibets andrahandsfavorit till att ta över efter Michelsen.

”Han var kontaktad och Hammarby ville ha honom men han valde att tacka nej”, säger en källa:.
”Jag vet att Mellberg träffat Hammarby och lyssnade till vad de hade att erbjuda”

Hammarbys sportchef Jesper Jansson vill inte kommentera Mellbergs namn men medger att man pratat med flera olika tränarnamn innan det definitiva beslutet om att satsa på Billborn togs. Mycket efter tydliga sådana krav från styrelsen.
– Vi har haft Billborn i tankarna hela tiden, han har varit vårt förstaalternativ. Sedan har det varit ett krav från styrelsen att vi även ska ta fram alternativ, säger Jansson till FotbollDirekt.se.

– Jag vill inte kommentera vilka alternativen har varit. Men vi har kontaktat flera namn, ja. Det var tydligt från styrelsen, så att man inte blir hemmablind utan man ser över de alternativ som finns. Det har varit en grundlig rekryteringsprocess, där Billborn ställts mot andra alternativ. Men några namn vill jag inte kommentera, av respekt för alla inblandade.

Olof Mellberg är med det fortsatt utan jobb men säkerligen utan stress för den legendariske mittbacken som så snabbt gjort sig ett namn som tränare. Tidigare i höst uppgavs han ju även vara aktuell för AIK.

Istället står det nu alltså klart att Hammarby där efter snabbt gick vidare med Stefan Billborns namn och hur Pablo Pinones Arce blir hans assistent. Billborn har skrivit på ett treårskontrakt.

Ola Gustavsson – Anton Zetterman