Foto: Bildbyrån

Kingsley Sarfo har inte spelat fotboll sedan slutet av september efter att han gripits misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn. Kvällsposten uppgav i förmiddags att ghananen redan under torsdagen kan vara tillbaka i träning, något som FotbollDirekt nu fått bekräftat. Sarfo är med på torsdagens träning och sportchefen Daniel Andersson har informerat spelartruppen, detta uppgifter till FD.  

Det är ingen hemlighet att Kingsley Sarfo varit avstängd från spel i Malmö FF sedan slutet av september då han greps misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn.

Ghananen kom till MFF som ett stort upphaussat namn i somras, detta efter en succéartad vår i Sirius. Bland annat sänkte han Djurgården i den allsvenska premiären mer eller mindre på egen hand.

Men sejouren i MFF har alltså inte varit lyckad hittills och det har skrivits att det inte ens är säkert att de svenska mästarna kan behålla 22-åringen.

Kvällsposten har tidigare rapporterat att utredningen kan komma att läggas ner och i förmiddags uppgav tidningen att mittfältaren redan under torsdagen kan komma att börja träna med MFF igen.

– Vad ska jag säga? Det blir inga kommentarer, sa MFF:s sportchef Daniel Andersson till Kvällsposten och fortsatte:

– Vi kommunicerar via våra kanaler när vi har något att kommunicera.

FotbollDirekt kan nu berätta att Kvällspostens uppgifter stämmer. Sarfo kommer redan under torsdagen att finnas med på MFF:s träning och enligt uppgifter till FD har Daniel Andersson också informerat spelartruppen om att Sarfo börjar träna med laget nu igen.

Sarfo noterades för åtta allsvenska matcher och två mål för MFF 2017.