AIK jagar en offensiv mittfältsförstärkning för att fylla luckan efter Johan Blomberg. Enligt Expressen så är den norske stjärnan Tarik Elyounoussi, 29, ett hett spår och kontakterna ska vara långt gångna. 

”Gnaget” har varit aktivt på transfermarknaden tidigare än på flera år.

Enoch Kofi Adu, Robert Lundström, Stefan Silva och Budimir Janosevic är redan klara och i går kom uppgifter om att förre Watfordbacken Joel Ekstrand bara är detaljer från att presenteras. Men ännu har ingen mittfältare presenterats.

– Det hänger dynamiskt i hop med vad som försvinner men om det ser ut ungefär som i dag så är planen att tillföra en forward och en mittfältare, berättade AIK:s sportchef för FotbollDirekt.se för en vecka sedan.

Enligt Expressen har AIK långt gångna kontakter med den förre Hoffenheim- och Olympiakosspelaren Tarik Elyounoussi. 29-åringen ägs fortfarande av den grekiska storklubben men är för tillfället utlånad till Qarabag i Azerbadjan.

Elyounoussi har gjort drygt 60 matcher i Bundesliga och har 46 landskamper och nio mål på sin meritlista.