• Publicerat 10 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

SOLNA. AIK:s försäsong 2018 är i gång – FD är på plats vid premiärträningen på Skytteholms IP. Rikard Norling intervjuades på innerplan och det är en AIK-tränare som är full av tillförsikt inför säsongen:
– Upplevelsen är att vi har mycket fler saker på plats i år än förra året, säger Rikard Norling på premiärträningen.

AIK har dragit i gång försäsongen 2018, och det var traditionsenlig träning inför publik på Skytteholms IP under sena onsdagseftermiddagen. Tränare Rikard Norling intervjuades i samband med träningen, och fick bland annat frågor om nyförvärven och känslan inför denna försäsong kontra i fjol:

– Förra året hade vi väl fått in spelare som jag egentligen inte hade tillräckligt god känsla för att säga, att ”det här kommer bli bra”. Man har ju alltid den förhoppningen, säger Norling och fortsätter:

– I år så har vi… jag vet vad det är för spelartyper vi får in här, och att det är bra spelare. Sedan kommer truppen kompletteras här kanske med ytterligare någon som också förhoppningsvis har en udd som vi också har koll på, säger Norling.

– Upplevelsen är att vi har mycket fler saker på plats i år än förra året, och där räknar jag in spelartruppen också.

AIK har hittills tagit in fyra nyförvärv: Målvakten Budimir Janosevic, försvararen Robert Lundström, mittfältaren Enoch Kofi Adu och anfallaren Stefan Silva. Rikard Norling hyllar sportchefen Björn Wesströms arbete:

– Björn fick väl klä lite skott förra året, men jag måste säga att han varit otroligt bra här, från det att vi lämnade spelarna för ledighet och fram till nu så har det skett jättemycket. Det är bra spelare och spelare vi verkligen velat få in, som vi lyckats knyta till oss.

– Och att vi också har lyckats göra vissa justeringar i ledarstaben som också varit viktiga, och inte bara att ”okej, vi gör så”, utan förenat med vissa avtalsmässiga bitar som måste på plats. Så han förtjänar en skopa beröm från mig. Det är kanske inte alla som ser det, men jag kan berätta att så är fallet.

Casper Nordqvist – Anton Zetterman