Foto: Bildbyrån

Djurgården lånar ut Souleymane Koné – den ivorianske mittbacken är klar för FC DAC Dunansjká Streda från Slovakien.
– Det här blir en bra miljö för honom att ta nya steg i utvecklingen, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Djurgården värvade Souleymane Koné inför fjolårssäsongen. Den ivorianske mittbacken skrev ett treårskontrakt och fick chansen i svenska cupen under vårvintern. Men det blev sedan inget spel i allsvenskan alls, utan Koné figurerade endast i Djurgårdens U21-lag.

Nu meddelar Blåränderna på sin hemsida att man lånar ut Kone till FC DAC 1904 Dunansjká Streda i Slovakien.

FC DAC ligger för närvarande två i den slovakiska högstaligan. Koné lånas ut hela 2018. Det finns även en option på mittbacken.

– Soulyemane vill ha mer speltid samtidigt som vi har en tuff konkurrenssituation i Djurgården. Så det här blir en bra miljö för honom att ta nya steg i utvecklingen, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Koné om utlåningen:

– Jag har hört mycket bra saker om klubben så jag tror att det kommer att bli bra för mig i Slovakien. Jag har trivts väldigt bra i Djurgården men jag behöver mer speltid så därför flyttar jag. Jag hoppas att jag kan utvecklas på ett bra sätt där och bidra till laget.