Kim Skoglund, 30, var under sina tolv säsonger i Sirius med om att ta klubben från division 2 till allsvenskan. Efter säsongen stod det dock klart att parterna går skilda vägar. Men FD kan avslöja att det mycket väl kan bli allsvenskt spel ändå – i GIF Sundsvall.  

Den 30-årige mittfältaren – som vikarierade som mittback under stora delar av hösten – har i många år varit en viktig kugga i Sirius och dess resa upp till allsvenskan.

Skoglund inledde sin karriär i ”blåsvart” som 16-åring 2004 då klubben låg i division 2. Förutom en tvåårig sejour i den lokala klubben GUSK så har Skoglund representerat klubben i tolv säsonger och totalt 259 seriematcher.

Den gångna säsongen spelade Skoglund 28 allsvenska matcher, varav 17 från start, när Sirius slutade på en sjundeplats som nykomling. Men någon 13:e säsong blir det inte för Skoglund. Efter säsongen meddelade Sirius att parterna valt att gå skilda vägar.

– Alla vet vad Kim har gjort för klubben, och det ska alla i Sirius vara väldigt tacksamma för. Det är utan tvekan det tuffaste beslut om en spelares framtid vi har tagit som tränare i Sirius, sa tränaren Kim Bergstrand till klubbens hemsida.

LÄS MER: SUNDSVALL VÄRVAR EN TREDJE SPANJOR – INTERVJU MED HAGBLOM

Men det kan bli allsvenskt spel ändå. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så har GIF Sundsvall visat ett seriöst intresse för mittfältaren, som även kan vara aktuell för backlinjen, och parterna ska ha träffats i dagarna.

Giffarna söker en ersättare till Lars Krogh Gerson som lämnade för IFK Norrköping, där sportchefen Urban Hagblom så sent som i måndags hintade om att saker var på gång.

Blev du tagen på sängen när Lars Krogh Gerson valde att gå till IFK Norrköping i stället för att förlänga med er?

– Nej, det är väl så att vi försökt förlänga under lång tid. Till slut blir det klart även för oss att sannolikheten till det inte är så stor. Med Gerson fanns det ändå hopp och tro i och med att Marcus Danielsson och Eric Larsson lämnade, Gerson hade ett sämre år i fjol och skulle få en större roll i laget till 2018. Det var trist att han lämnade, men nu är det historia och vi ska skaffa en bra ersättare.

En spanjor till kanske…?

– Hehe, i det här fallet tror jag inte det blir en spanjor utan det blir nog en svensk spelare, sa Hagblom till FD.

Enligt Gefle Dagblad är även superettanklubben Gefle intresserade av Skoglund.