• Publicerat 9 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK har gjort klart med anfallaren Stefan Silva. 27-åringen ansluter som Bosman efter att ha brutit sitt avtal med Serie B-klubben Palermo.

Silva har tidigare varit en nyckelspelare både för Sirius och GIF Sundsvall, nu är han alltså tillbaka i allsvenskan. AIK ser honom främst som anfallare, men beroende på hur Rikard Norling vill formera sitt lag – så kan han bli mittfältare också.

– Stefan är en offensivt balanserad spelare som är avig och ett tydligt hot att hantera för såväl etablerade som utspridda försvar. Han utgår i en position som forward från säsongsstarten, men vi ser också potentialen i att han även kan spela som mittfältare beroende på vilken balans som vi önskar. Stefans historia har stark förankring i Rissne och det är glädjande att konstatera att spelare från Stockholms förorter fortsätter att vara en del i utvecklingen av AIK Fotboll, säger AIK:s sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt att äntligen få spela för Sveriges största klubb. Jag ser fram emot att få springa ut på Friends Arena i den svarta tröjan, säger Stefan Silva.

Kontraktet är skrivet på tre säsonger.