Sirius har varit otursdrabbat av skador på mittbackar den senaste tiden. Nu har det hänt igen, men på ett mycket ovanligt vis. Oscar Perhsson skar av vadmuskeln på en skidresa och fick tillbringa nyårsnatten på lasarettet.
– Det känns väl okej, men onödigt, säger han till UNT.

Sirius var djupt plågade av skador i backlinjen under hösten där både Daniel Jarl och Johan Eiswohld saknades på mittbackspositionen.

Spelarna är ännu inte tillbaka i träning och nu kommer nästa (ovanliga) skadesmäll för Uppsalalaget.

Oscar Pehrsson, 29, firade nyår i Dalarna och drog på sig skidorna när olyckan var framme.

– Jag skar mig på stålkanten och skar av min vadmuskel, säger Pehrsson som fick tillbringa nyårsafton på Mora Lasarett, till UNT.

Nu kommer han missa en och en halv månad innan han kan köra igång med träningen igen. Därmed ser han ut att missa gruppspelet i svenska cupen.

– Jag ska ta bort stygnen om en vecka ungefär sedan får man ta det därefter. Jag ska få någon skena någon vecka till tror jag för att avlasta vaden, men sedan kanske jag kan börja rehaba. Det blir inte jättelång skadetid, förhoppningsvis en och en halv, två månader.

UNT: Hur surt känns det att skada sig på det här sättet?

– När man skadar sig på något som inte är fotbollsrelaterat så känns det lite onödigt och man känner sig lite dumt, men jag tror att jag hade grämt mig mer om jag hade ramlat och brutit armen. Nu var det många faktorer för att det skulle bli såhär, jag har aldrig hört om någon som skurit sig på en stålkant förut. Det känns väl okej, men onödigt.