AIK-mittfältaren Amin Affane vill hem till Göteborg. Enligt GT har IFK Göteborg lagt ett bud på noll kronor (!) för 23-åringen. Något som bekräftas av en inte så imponerad Björn Wesström.
– Det är inte seriöst. Vi pratar om en etablerad allsvensk spelare, säger AIK:s sportchef till GT. 

Affane har haft svårt att ta en ordinarie tröja i AIK sedan han värvades i januari 2016, och GT har tidigare berättat att mittfältaren nu vill flytta hem till Göteborg.

Med ett år kvar på kontraktet har AIK rätt till en övergångssumma, men har – enligt GT – tidigare gått med på att släppa honom gratis till Häcken. Men Sonny Karlsson och Häcken drog sig ur affären och nu är det i stället IFK Göteborg som ser sin chans att göra ett klipp.

Enligt GT har Blåvitt också försökt att få Affane gratis, men det är inget som AIK kommer att acceptera – och förhandlingar pågår. Detta bekräftar klubbens sportchef Björn Wesström.

– Men då är det tre parter som ska komma överens. Som läget är nu så är Amin med oss på tisdag när träningen drar i gång. Han har kontrakt med oss och det är det som gäller. Det är en duktig allsvensk spelare som har fått mycket speltid här. Vi blir inte ledsna om han stannar, säger han till GT och ger sin syn på Blåvitts förfrågan.

– Det är inte seriöst. De vill gärna ha honom men inte betala något. Det är inte logiskt att en etablerad spelare med kontrakt ska gå gratis inom allsvenskan, säger Björn Wesström.