Foto: Bildbyrån.

Djurgården var sommaren 2016 erbjudna forne Malmö FF-stjärnan Tokelo Rantie. Då rann det ut i sanden. Nu kan FD avslöja att Dif på nytt är erbjudna den 27-årige sydafrikanen.
– Det har ju inte undgått mig att han brutit sitt kontrakt i Turkiet och att han tittar på alternativ. Mer kommenterar jag inte det här, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Tokelo Rantie gick för fyra år sedan till engelska Bournemouth.
Då blev han den dyraste spelaren genom tiderna för en klubb som senare skulle nå Premier League. MFF tjänade 35 000 000 och Rantie blev en av de dyraste allsvenska spelarna när han efter bara 32 matcher lämnade Malmö (allsvenskan).

Men tiden i England har inte varit snäll mot sydafrikanen som bara mäktade med fem mål och i Premier League så fick han knappast alls något utrymme.
Förra hösten (2016) så blev det så till slut Genclerbirligi i Turkiet och det i en affär som bara var värd hälften av det Malmö tjänade på honom en gång i tiden.

LÄS: HÄR HADE RANTIE KOSTAT DIF 10 000 000

LÄS: STEFAN REHNS TACKSAMHET MOT DJURGÅRDEN

Men inte heller där nere har Rantie funnit sig tillrätta.
Sportbladet rapporterade nyligen om hur stjärnan nu släppts gratis och hur IFK Göteborg uppges vara erbjudna hans namn.
– Inga kommentarer, sade Mats Gren i helgen till GT.

Nu kan FotbollDirekt avslöja att även Djurgården finns med i bilden. Dif är erbjudna stjärnan men enligt vad FD erfar tittar stockholmarna i nuläget på andra alternativ. Men klart är att Dif tidigare varit erbjudna hans namn – detta så sent som i juli 2016.
”Det stämmer att vi har kontaktats, men det blir svårt att få till för Djurgården. Men det stämmer att vi har fått klart att det finns intresse från deras håll för Djurgården, bekräftade Bosse Andersson då”.

Rantie själv kommenterade även vid den tidpunkten sin syn på allsvenskan för FotbollDirekt.se.
”Jag är öppen för allsvenska klubbar, men jag vet vilka som är aktuella ännu. Jag sköter inte den biten utan det gör min rådgivare”.

Bosse Andersson kommenterar nu det nya Rantie-erbjudande man har fått och gör det efter Djurgårdens vinterpremiär på Bosön:
– Det har ju inte undgått mig att han brutit sitt kontrakt i Turkiet och att han tittar på alternativ. Mer kommenterar jag inte det här.

Den stora skillnaden nu för Dif och som exempelvis IFK Göteborg är emellertid att för drygt ett år sedan så hade han sannolikt kostat 11-12 miljoner kronor i övergångssumma. Nu är han kontraktslös och gratis.