• Publicerat 7 januari, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Säsongens första fotbollslandskamp för Sverige. Det handlar förstås om januariturnén i Abu Dhabi, där Estland står för motståndet. Vi går igenom läget i lagen och kommer med ett speltips.

Matchinfo:
Sverige – Estland
Fotbollslandskamp
2018-01-07 18:15
Odds från Coolbet
1. 1.45 X. 4.50 2. 7.15

Med ett stundande VM blir turnén mer intressant än vanligt i år. Merparten av spelarna i denna trupp kan förstås glömma VM men det finns också ett gäng spelare som har en realistisk chans och som nu får chansen att stärka sina aktier hos Janne Andersson. Vi tänker exempelvis på Johan Larsson, Anton Tinnerholm, Ken Sema och Carlos Strandberg, samt ytterligare några. Detta vet förstås också spelarna om och visst bör det spä på engagemanget. Utifrån förutsättningarna för denna trupp tycker vi att det ser ganska trevligt ut. Söndagens startelva är dock inte toppad – senare väntar ju även Danmark och då blir det starkare. På söndagen får vi exempelvis se Gustaf Nilsson och Jordan Larsson som anfallspar och det känns väl inte stekhett.

Estland står för motståndet och även dessa har ju långtifrån en ordinarie trupp på plats. Jämfört med VM-kvalet saknas åtta av de nio spelare som hade mest speltid där och givetvis slår det hårt mot ett Estland med begränsat urval. Liverpool-backen Klavan är det tyngsta avbräcket och även talangen Käit, målvakten Aksalu och anfallaren Zenjov kan noteras på frånvarolistan. Tolv spelare i den aktuella truppen hämtas från den rent dåliga inhemska ligan Meistriliiga och det är ganska många färska namn, bara fem spelare i truppen har gjort fler än 20 landskamper. Estlands VM-kval var hyggligt, började svagt och förbundskapten Magnus Pehrsson lämnade, men nja, få resultat att direkt skryta över. 0-0 borta mot Grekland var det bästa. Hygglig trend trots allt men sett över längre tid har ju Estland i stora drag stått och stampat, det är fortfarande mil upp till en nivå där man ens kan drömma om mästerskap.

Snabbsammanfattningen är ju att detta är ”Allsvenskan mot Meistriliiga” och givetvis råder klasskillnad. Nu blir det alltså ett starkare Sverige i matchen mot Danmark om ett par dagar men även med denna elva och med en del ringrost ska Estland besegras, det måste vi bestämt tycka. Stärkande byten också att vänta under matchens gång. 1-0 eller 2-0 ser troligt ut och favoriten till 1,45 är användbar. Att Sverige vinner utan att Estland gör mål ger 2,12 gånger pengarna, också väl investerade pengar.

Är du inte medlem hos Coolbet än får du 100 % bonus upp till 1000 kronor!