Helsingborgs IF har klart med ett nyförvärv. En återvändare – mittbacken Fredrik Liverstam har skrivit på för HIF.
– Det är väldigt kul att vara tillbaka i klubben och jag ser med spänning fram emot 2018, säger Liverstam till HIF:s hemsida.

Fredrik Liverstam har tidigare tillhört Helsingborgs IF, 2009-2010. Nu återvänder han efter flera år i Halmstads BK. Efter att HBK åkt ur allsvenskan så utnyttjade Liverstam en klausul i kontraktet och bröt med klubben.

Nu får han möta HBK i superettan. Liverstam har skrivit 2+1-årskontrakt med Helsingborgs IF.

– Det är väldigt kul att vara tillbaka i klubben och jag ser med spänning fram emot 2018, säger Liverstam till klubbens hemsida.

Tränaren Per-Ola Ljung uttalar sig om nyförvärvet:

– I Fredrik Liverstam får vi en spelare som kan nivån då han spelat i allsvenskan men även i topplag i superettan. Han har gjort den här resan både en och två gånger tidigare och den erfarenheten är givetvis viktig. Vi förväntar oss kvalitetsmässigt att vi kommer få en ökad förmåga att med större kontroll spela upp bollen bakifrån. Fredrik är dessutom helsingborgare och har varit i klubben tidigare så det är naturligtvis glädjande att en spelare med lokal förankring återvänder till klubben, säger Ljung till HIF:s hemsida.

Sedan tidigare står det klart att en mittback gått åt andra hållet – Peter Larsson lämnade HIF efter säsongen för att återvända till sin tidigare klubb, Halmstads BK.