• Publicerat 5 januari, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Inte ett Manchester-derby utan Manchester United mot Derby FC, just nu ett av topplagen i Championship. På pappret en lätt seger för hemmalaget, så vi går igenom vad vi kan hitta för spel till matchen annat än en etta.

Mathcinfo:
Manchester U – Derby FC
Fotboll England FA-Cupen
2018-01-05 21:00
Odds från Coolbet (boostade odds):
1. 1.24 X. 6.55 2. 14.00

Skador och frånvaro, Man U
Romelu Lukaku och Marouane Fellaini uppges vara redo för spel igen. Lukaku utgick mot Southampton och det såg inte speciellt bra ut, har dock återhämtat sig och detta är givetvis klart positivt. Ibrahimovic borta ett par veckor till i alla fall. Young avstängd, Bailly, Carrick borta fortsatt och tveksamheter kring Antonio Valencia.

Skador och frånvaro, Derby
Derby har ett par frågetecken inför avspark. Tom Lawrence, Joe Ledley liksom Bradley Johnson.

Läget i laget och formkurva, Man U
MU kommer närmast från bortavinst mot Everton via 2-0. Rättvis seger, men vi vill inte skryta upp MU för den direkt då Everton sett överlag svagt ut även om siffrorna visar annat. MU hade spelat tre oavgjorda före det varav två på hemmaplan som storfavoriter, åkte också ganska nyligen ut ligacupen mot Bristol City från Championship och visst har man sett storklubben i bättre glans tidigare under säsongen…

Läget i laget och formkurva, Derby
Derby är ett lag vi väntat på att det ska lossna för de senaste säsongerna, har börjat gå riktigt starkt och tagit sig upp till toppstriden efter att ha vunnit 11 av de 16 senaste. Defensivt fungerar laget väldigt bra, flera ”nollor” sista tiden, laget fick nöja sig med 1-1 hemma mot kluriga Sheffield Utd senast. Har dock bara förlorat två av de 19 senaste tävlingsmatcherna, Vydra levererar väldigt starkt offensivt.

Speltips Manchester United – Derby FC
MU har inte fungerat klockrent alls sista tiden men visst bör man greja Derby på hemmaplan i normala fall. Derby är ett lag vi gillar ganska fint och 1,24 på MU är bara löjligt. Oddsmässigt ligger krysset närmast spel, vi har sett MU bränna flera gånger sista tiden som jättefavorit och vi trillar inte direkt av stolen om så blir fallet ikväll. Tack vare MUs bristande offensiv på sistone lägger vi istället alla våra ägg i hatten för en målsnål match. Under 3 mål hittar vi för oddset 1,97 hos Coolbet och drar till ett spel direkt.

Har du inte konto hos Coolbet får du just nu 100 % bonus upp till 1000 kronor!