Foto: Bildbyrån

Melker Hallberg återvänder till allsvenskan – igen. Efter att ha lämnat Kalmar för Udinese 2014 lånades mittfältaren in till Hammarby 2016 och Kalmar i år. Nu står det klart att 22-åringen på nytt lånas ut till KFF. 

Sejouren i Serie A-klubben Udinese har inte varit särskilt lyckosam för Melker Hallberg. Efter att ha varit ett stort namn i allsvenskan lämnade den då 19-åriga talangen Kalmar för spel i Italien 2014. Sedan dess har det blivit utlåningar till såväl Vålerenga, Hammarby, Ascoli och så i år Kalmar.

I KFF spelade han i år 27 allsvenska matcher och gjorde två mål. Nu står det klart att den småländska klubben får låna 22-åringen även under 2018 års säsong.

– Det känns jättebra att fortsätta i Kalmar FF. Jag känner att det blev ett stort lyft när Nanne Bergstrand och Henrik Rydström kom in ifjol. Det kändes som att vi hittade tillbaka till grunderna och hittade rätt med vårt spel. Jag kände även personligen att jag kom tillbaka i bra slag och kunde få ut mer av mitt spel. Det är en av anledningarna till att jag kommer tillbaka och känner samtidigt att Kalmar FF ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Hallberg till klubbens hemsida.

Mittfältaren har kontrakt med Udinese till 2019. Än så länge har han bara noterats för fyra matcher i Serie A.