Foto: Bildbyrån

Fredrik Liverstam lämnar Halmstads BK efter fem raka säsonger i klubben. Nu är mittbacken kontraktslös – och enligt uppgifter till FotbollDirekt så vill allsvenska nykomlingen Dalkurd värva Liverstam. 

Halmstads BK får börja om i superettan, och det utan Fredrik Liverstam. Mittbacken lämnar HBK efter att hans kontrakt gått ut – det fanns en klausul i kontraktet som gjorde att han kunde lämna om klubben åkte ur allsvenskan.

Liverstam kom till Halmstad från Landskrona BoIS 2013 och blev ordinarie direkt, och sedan även lagkapten. Men efter fem raka säsonger i Halmstad så blir det spel med en annan klubb i fortsättningen.

En klubb som vill se Liverstam hos sig är Dalkurd – enligt uppgifter till FotbollDirekt så är nu den allsvenska nykomlingen på väg att försöka knyta till sig 29-åringen. Dalkurd vill få in rutin i backlinjen och Liverstam är enligt FD:s uppgifter ett huvudspår för Borlängeklubben.

Dalkurd har hittills bara gjort ett nyförvärv inför den allsvenska debutsäsongen. Strax innan jul tog man in norske mittfältaren Oliver Berg från Odd – något FD kunde avslöja den 18 december.

FD har sökt Fredrik Liverstam och Dalkurds sportchef Adil Kizil för en kommentar.