• Publicerat 28 december, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Ian Smith var inlånad till Hammarby under 2016 års säsong. Någon fortsättning blev det inte, men nu verkar 19-åringen från Costa Rica återvända till allsvenskan. Han sägs vara klar för IFK Norrköping på ett fyraårskontrakt:
– Inga kommentarer, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson till FotbollDirekt.se.

Hammarby lånade i fjol in unge ytterbacken Ian Smith från Santos de Guápiles i Costa Rica. Smith fick inte göra några allsvenska framträdanden men var med och tog guld i U21-SM med Bajen.

Efter säsongen stod det dock klart att det inte blev någon fortsättning för Smith, som återvände till Costa Rica.

Nu uppges han återvända till Sverige – men till IFK Norrköping. Enligt Twitterkontot Fichajes a lo Tico, som inriktar sig på Silly Season i Costa Rica, är 19-åringen klar för IFK Norrköping.

Smith har själv uttalat sig om att han är klar för Norrköping, detta för sajten www.everardoherrera.com. Det ska handla om ett fyraårskontrakt.

– Jag är väldigt glad för den här nya möjligheten och jag ska ta vara på den på bästa sätt, säger Smith och fortsätter:

– Det är ett bra lag, de blev mästare 2015 och har sedan slutat trea, det är bra nivå på laget och det hjälper dig som spelare.

Fichajes a lo Tico berättade om Smith till Norrköping redan 15 december, men nu ska det alltså vara helt klart och FotbollDirekt är nu först i ett julfirande sportmediasverige att rapportera om detta.

Norrköpings manager Jens Gustafsson är fåordig om det hela:

– Jag har inga kommentarer, säger Gustafsson till FotbollDirekt.se.

Anton Zetterman – Casper Nordqvist