Foto: Bildbyrån

Östersunds ordförande Daniel Kindberg har tidigare berättat att AIK:s försvarare Jesper Nyholm vore en drömvärvning för Graham Potters gäng. Men när frågan ställdes till AIK så blev svaret nej.
– De meddelade vänligt men bestämt att han kommer att stanna i AIK, säger Kindberg till FotbollDirekt.se. 

Östersunds FK bygger vidare inför nästa säsong och det kommande mötet mot Arsenal. Sedan tidigare är Dino Islamovic (Trelleborg) och den förre IFK Norrköping-spelaren Tesfaldet Tekie säkrade.

I en lång intervju med Östersunds Posten pratar Kindberg om vilka drömvärvningar han har till klubben, och vilka storslagna planer han har för spelarna.

– Vi har gjort två som är vi är jättenöjda med (Dino Islamovic och Tesfaldet Tekie reds. anm.) Annars finns det två spelare som skulle passa väldigt bra i Östersunds fotbollsklubb och som förmodligen skulle bli både landslagsspelare och världsspelare hos oss och det är Erdal Rakip i Malmö och Jesper Nyholm i AIK. De skulle bli stora spelare om de var hos oss, säger han.

Nyholm, som kom till AIK från Dalkurd inför 2017 års säsong, började våren lysande men förpassades sedan till bänken under stora delar av hösten. Det har ryktats på sociala medier att Nyholm inte är nöjd min sin situation och kan vara på väg att säljas.

Daniel Kindberg har gjort ett ärligt försök från ÖFK:s håll.

– Jag har ställt frågan till AIK om Jesper Nyholm. Det stämmer. Det är ingen hemlighet att jag gillar honom och Erdal Rakip. Men nu verkar Rakip vara på väg någon annanstans (Benfica, reds. anm.), säger han till FotbollDirekt.se och skrattar.

– Nyholm skulle passa väldigt bra hos oss. Vi har bara sett till hans kvaliteter som spelare och i vårt sätt att spela så har han attribut som skulle blomma ut med kraft. Men uppenbarligen passar han väldigt bra i AIK också. De ville absolut inte bli av med honom och det får man respektera.

Det var ”det kan du glömma, Daniel” från Björn Wesström?

– Ungefär så, fast på ett trevligare sätt (skratt). Sedan är det inte lätt att köpa spelare från AIK för en mindre klubb som Östersund. Vi handlar inte spelare på samma nivåer och AIK har en stor erfarenhet av att sälja spelare.