Östersunds FK fick nobben av AIK vad gäller Jesper Nyholm. Nu ställer man in siktet på Noah Sonko Sundberg i stället. Enligt källor till FD finns han på jämtarnas önskelista. 
– Det är en väldigt bra spelare, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg till FotbollDirekt.se. 

Tidigare under torsdagen kunde FotbollDirekt berätta att Östersunds undersökt möjligheten att köpa loss Jepser Nyholm från AIK, men snabbt märkt att försvararen ingår i klubbens planer.

– Nyholm skulle passa väldigt bra hos oss. Vi har bara sett till hans kvaliteter som spelare och i vårt sätt att spela så har han attribut som skulle blomma ut med kraft. Men uppenbarligen passar han väldigt bra i AIK också. De ville absolut inte bli av med honom och det får man respektera, sa ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

Nu går jakten på försvarsspelare vidare och enligt källor till FD är även AIK:s Noah Sonko Sundberg, 21, ett namn som klubben är intresserat av. AIK-mittbacken har de senaste två säsongerna varit utlånad till GIF Sundsvall där han fått regelbundet med speltid. Nu är låneavtalet med Giffarna över och vad FD erfar är en fortsättning i Sundsvall inte aktuell.

Daniel Kindberg bekräftar att Sonko Sundberg, som är van att spela i en trebackslinje såsom Östersund spelar, är ett intressant namn.

– Det är en väldigt bra spelare som gjorde ett fantastiskt mål mot oss i derbyt mot Giffarna 2016. Det vill vi ju ge igen!, säger han och skrattar.

– Jag har personligen inte pratat med AIK om honom, men det kan vara så att någon annan i klubben (Kyle Maxauley, chefsscout, red. anm) gjort det. Det kan ha hänt nu. Samtidigt har han kontrakt med AIK och vi vet att de brukar ha ganska höga prislappar på sina spelare.

21-årige Sonko Sundberg har ett år kvar på sitt kontrakt med AIK och kommer snart att slå sig ned med klubbledningen för att diskutera framtiden.

– Jag har hört lite snack om det (Östersunds intresse) men jag vet inte hur konkret det är, säger Sonko Sundberg till FotbollDirekt.se.

Du har varit ordinarie i GIF Sundsvall de senaste två säsongerna och i AIK är konkurrensen svår. Skulle du kunna tänka dig att spela för Östersund? 

– Jag är absolut öppen för Östersund, jag är öppen för allt. Det är som alltid i AIK där konkurrensen kanske är tuffast i hela Sverige på försvarssidan. Det är inget nytt och något jag är van vid. Men jag har inte suttit ned med Björn (Wesström) och Rikard (Norling) ännu så jag vill till att börja med höra vad de säger om min framtid.

Vad säger du om Östersunds resa?

– Jag tror nog att Östersund värmt alla hjärtan i Sverige med det som gjorts där uppe. De verkar ha ett fantastiskt lag med fantastiska tränare. De har jobbat långsiktigt och gjort det jäkligt bra.

Hur viktigt blir chansen till speltid nästa år? 

– Eftersom jag spelat från start i Sundsvall två säsonger så vill jag inte hamna på bänken igen. Sedan förstår ju alla att det är en konkurrenssituation vart man än är och det inte finns några garantier.

LÄS MER: AIK NOBBAR ÖSTERSUNDS VÄRVNINGSFÖRSÖK