Foto: Bildbyrån

Den allsvenska säsongen tog slut för snart två månader sedan och abstinensen efter svensk klubblagsfotboll är hög. Därför listar FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg topp 5 bästa spelare på varje position under 2017 års allsvenska. Tidigare har han rankat målvakterna, ytterbackarna och mittbackarna. Nu är det yttermittfältarnas tur!

FD LISTAR ALLSVENSKANS FEM BÄSTA YTTERMITTFÄLTARE 2017 – MED KRÖNIKÖR MAGNUS ÖSTERBERG

1. Ken Sema, 24 år, Östersund.
– Det är svårt att sätta någon annan där. Han har verkligen levererat och dessutom kommit med i landslaget. Han har varit bra både i allsvenskan och Europa League. Han har så fina kvalitéer. Det är inte många i Sverige som har samma fysik och fart. Han har en jättebra genombrottskraft och Sema kommer nog ha en väldigt rolig karriär.

2. Magnus Eriksson, 27 år, Djurgården.
– Gjort massa poäng och vann dessutom skytteligan. En spelare som verkligen gjort Djurgården till ett topplag. Utan alla hans poäng hade inte Djurgården kommit trea. Givetvis ett tungt tapp att han nu valt att lämna för San José Earthquakes i MLS.

3. Simon Lundevall, 29 år, Elfsborg.
– Gått under radarn ganska länge. Han var duktig redan i Gefle men har verkligen utvecklats till en riktigt bra yttermittfältare. Jättefin teknik och allt som han gör med bollen är bra. En stor poängspelare (16 poäng i år, 14 poäng i fjol). Jobbar dessutom jävligt hårt.

4. Omar Eddahri, 27 år, AFC Eskilstuna.
– Produktiv i ett i övrigt ganska uselt allsvenskt lag. Det tog ett tag innan han verkligen kom igång, men sedan visade han sina stora kvalitéer. En lite annorlunda yttermittfältare och när han springer ser det snarare ut som han bara glider förbi. Hal som en ål och såväl en skicklig dribbler som avslutare. Klart att han lämnar AFC och det blir spännande att se vart Eddahri tar vägen.

5. David Moberg Karlsson, 23 år, IFK Norrköping
– Var för mig en anfallare tidigare, men hittat sin plats i ett Norrköping som fått tillbaka samma typ av framgångsrika kantspel som när Traustason och Bärkroth spelade i laget. Moberg Karlsson har bra fart och är duktig en mot en. Gjorde en del poäng i år också (sex mål och tre assist).

MISSA INTE – HÄR ÖVRIGA TOPP 5-LISTOR!

– Allsvenskans fem bästa målvakter
– Allsvenskans fem bästa ytterbackar
– Allsvenskans fem bästa mittbackar