Foto: Bildbyrån

Simon Gustafson har gjort succé i Roda. Svensken, som är utlånad från de regerande ligamästarna Feyenoord, kan nu återvända till den holländska storklubben redan i januari.

Redan som 18-åring etablerade sig Simon Gustafson i allsvenskan. Säsongen därpå, 2014, exploderade mittfältaren och svarade för hela tio mål och fem assist i Häcken.

Efter en lyckosam vår och ett EM-guld med U21-landslaget (Gustafson spelade dock inte en enda minut) värvades han till den holländska storklubben Feyenoord sommaren 2015.

Den första säsongen var fullt godkänd då han mäktade med tre mål och fem assist på 15 ligamatcher. Fjolårssäsongen var dock ett stort misslyckande då mittfältaren bara noterades för två inhopp för Feyenoord som i maj säkrade ligaguldet.

Därför lånades 22-åringen i somras ut till Roda, bottenlag i den holländska högstaligan. Väl där har mittfältaren fått sin stora revansch. Gustafson har inte bara startat alla ligamatcher utan han har även svarat för sex mål och två assist – detta i ett lag som ligger näst sist i tabellen och som har hela fem poäng upp till säker mark.

När Roda på självaste julafton föll mot Feyenoord med 5-1 var det Gustafson som gjorde lagets mål. Efter succén under hösten öppnar nu Feyenoord för att kalla tillbaka sin svenska mittfältare redan i januari.

– Vi kan ta tillbaka honom, det är ett alternativ. Vi kommer att tänka över det under de närmaste veckorna, säger den holländska storklubbens tränare Giovanni van Bronckhorst enligt Fotbollskanalen som hänvisar till nyhetsbyrån ANP.