• Publicerat 23 december, 2017
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 0 Kommentarer

Östersund har tidigare i dag för Fotbollskanalen bekräftat att Malmö FF är beredda att köpa loss Fouad Bachirou. Beredda att möta den klausul som finns inskriven i den förre PSG-spelarens kontrakt. Nu kan FotbollDirekt avslöja, genom två olika säkra källor, att det rör sig om 6-10 miljoner för en affär.

Arnor Traustason och Egzon Binaku.
Malmö FF handlar dyrt och hos mästarna så är det många olika bud om vilken klapp som är årets bästa julklapp.
Och nu kan MFF vara på väg att suga åt sig ännu ett stort namn – och på nytt kan skåningarna tvingas in i en tiomiljonersaffär för att få vad man vill ha.

Fouad Bachirou är högaktuell, inte minst sedan Östersunds ordförande som så hårt motsatt sig en transfer sedan i slutet av november, tidigare i dag medgivit att Malmö FF ser ut att vara beredda att möta den utköpsklausul som finns i Bachirous kontrakt, Kindberg som tidigare hävdat att ingen klausul finns.

LÄS: BETYDER DET HÄR ATT MFF TVINGAS SLÄPPA STORSTJÄRNAN – TROTS NYA SUPERKONTRAKTET?

Det här har bland annat tidigare Sport-Expressen, Kvällsposten och Fotbollskanalen rapporterat om.
Så sent som tidigare i dag så går Kvällsposten så långt som att hävda att stjärnan i princip är klar för Malmö FF.

– Jag har pratat med Daniel Andersson (MFF:s sportchef) och han bekräftar deras intresse och sedan har jag pratat med några agenter om det, säger Kindberg i dag till Fotbollskanalen och kommenterar klausulen och Malmös vilja att öppna den:
– Ja, det upplever jag att de är. Men den är mer komplex än så, så vi måste reda ut hur den är utformad. Det är egentligen en avtalsteknisk fråga som vi håller på att reda ut, Daniel (Andersson) och jag.

FotbollDirekt kan nu avslöja att klubbarnas respektive jurister nu inom kort kommer att träffas och titta på vad den ska anses vara värd. Hur den ska bedömas och räknas fram.

FD kan genom genom säkra källor avslöja att det finns en lägstanivå om sex miljoner och en övre gräns kring tio miljoner. Lägg där till spelarens personliga kontrakt, lön signing bonus och så vidare.
Vad det slutliga priset hamnar på handlar alltså om hur ett antal parametrar i en klausul som finns och ska bedömas. Enligt FotbollDirekt uppgifter väntas en övergång kunna bli klar tidigast i mitten av januari.

Östersunds prioritet är nu vidare att få komma i kontakt med huvudpersonen själv som enligt FD:s uppgifter ännu inte informerat Östersund om vad han vill.

Bachirou, 27, har i nuläget två år kvar på sitt kontrakt.

Från MFF-håll så är det lågt tonläge som gäller kring den känsliga affären kring ett namn som varit ett av Östersunds bästa denna fantastiska Europa League-höst.

– Inget nytt, hälsar Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson helt kort i ett sms till Sydsvenskan.

Östersunds ordförande Daniel Kindberg har inte gått att nå för en kommentar.