Foto: Bildbyrån

Saman Ghoddos provspelade i äldre tonåren för Malmö FF vid två tillfällen, men nobbades kontrakt bägge gångerna. Nu är han en av allsvenskans hetaste spelare, men trots att han inte fick plats i MFF vill han representera klubben i framtiden.
– Någon dag, ja. Men i så fall efter en lång Europasväng, det är drömmen nu, säger Östersundsanfallaren till Sydsvenskan.

Priset som allsvenskans bästa anfallare gick i år till Saman Ghoddos, som både i ligaspelet och i Europa League varit en av Östersunds viktigaste spelare.

Dessutom har han under hösten debuterat för Irans landslag och prislappen på anfallaren uppges vara runt 50 miljoner kronor.

Lika muntert var det inte i äldre tonåren då Malmökillen Saman Ghoddos provspelade med MFF som 17- och 18-åring, men nobbades bägge gångerna.

LÄS: MFF-anfallarens jubel – ”Känns väldigt öppet”

I stället blev det spel i Trelleborg och Syrianska innan han inför förra säsongen värvades till Östersund. Vad som hänt de två senaste åren är känt vid det här laget, men något agg mot Malmö FF har 24-åringen inte. Tvärtom.

I en lång intervju med Sydsvenskan berättar Ghoddos att han vill spela i MFF i framtiden.

– Någon dag, ja. Men i så fall efter en lång Europasväng, det är drömmen nu, säger Ghoddos som ung stod i MFF-klacken.

Ghoddos berättar också att han så ofta han kan reser ner till Malmö från Östersund.

– Så fort jag är ledig några dagar åker jag ner till Malmö, det blir en gång i månaden ungefär. Det är alltid roligt att vara hemma. Nu är jag dessutom helt ledig och passar på att äta allt jag inte kan äta annars.

Saman Ghoddos har på kort tid gått från att vara en doldis till att nu vara en av allsvenskans hetaste spelare med en skyhög prislapp. Klubbar i de största ligorna jagar Ghoddos som i sommar ska spela VM med Iran. Det råder inga tvivel om att 2017 varit ett sensationellt år för 24-åringen.

– Jag började med spel för svenska landslaget (januariturnén), det slutade med att jag var iväg med Iran i VM-kvalet. Vi vann cupen, etablerade oss som topplag i allsvenskan och tog oss vidare i Europa League. En normal dröm hade varit att kanske vinna Svenska cupen. Men att sedan slå ut Galatasaray och PAOK och gå till sextondel… det är helt sjukt.

LÄS: Oroas över MFF-stjärnan – ”Pengar borde vara en hobby”