Foto: Bildbyrån

Paulinho förlängde under torsdagen med Häcken, men till GP säger brassestjärnan att det kunde ha blivit en flytt till en allsvensk konkurrent.
– Det var väldigt nära att jag skrev på för Hammarby, säger 31-åringen till tidningen.

2007 debuterade Paulinho i allsvenskan – och som han gjorde det. Brassen svarade för 13 mål och fem assist på 17 matcher och gjorde sig onekligen till en av ligans absolut bästa spelare.

Efter fyra år i Häcken gick flyttlasset till Örebro där det dock bara blev en säsong innan det blev spel i den brasilianska andraligan och i Förenade Arabemiraten. Därefter återvände Paulinho till Häcken 2015.

Sedan dess har det blivit ytterligare 50 allsvenska matcher och 29 mål. Efter säsongen löpte brassens kontrakt med Häcken ut och Paulinho har uppgetts vara nära Hammarby.

Någon flytt till Stockholmsklubben blev det inte för under torsdagen blev det klart att 31-åringen stannar i Häcken i två år till. Paulinho bekräftar dock intresset från Bajen.

– Det var väldigt nära att jag skrev på för Hammarby, men Häcken kom med det bästa budet i Sverige och jag älskar klubben. Det gjorde beslutet mycket enklare, säger anfallaren som nu siktar på att vinna SM-guld.

– Min dröm är att vinna allsvenskan och spela i Europa League eller Champions League, konstaterar Paulinho för GP.