Foto: Bildbyrån

AIK har klart med ny högerback – nu är Gnaget överens med Vålerenga om Robert Lundström. Den tidigare Sundsvallsbacken har skrivit kontrakt med AIK till och med 2020.

Robert Lundström lämnade 2015 Gif Sundsvall för norska Vålerenga. Nu återvänder den 28-årige högerbacken till svensk fotboll, och till AIK. Klubben meddelar nu på sin hemsida att Lundström är klar.

– Robert är en naturlig wingback som har de egenskaper som vi eftersöker i positionen. Hans fart, löpkapacitet och disciplin ger oss möjligheten att vidareutveckla spelidén i den riktning som vi vill gå, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till hemsidan.

– Det känns fantastiskt kul att återvända till Sverige och att få möjligheten att spela för en storklubb som AIK. Jag ser det här som en stor utmaning och jag ser redan fram emot min debut och att få möta mina nya lagkamrater och AIK-supportrarna, säger Robert Lundström.