• Publicerat 21 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Tim Rönning är en av Sveriges mest spännande målvaktslöften. Nu står det klart att Elfsborg flyttar upp U18-landslagsmannen i a-laget.

När Sverige i vår kvalspelar till U19-EM kommer troligen Tim Rönning vakta målet. Elfsborgs mycket talangfulla keeper stod de två första gruppspelsmatcherna i första kvalet i oktober medan Malmö FF:s Mathias Nilsson stod i den sista matchen mot Italien då Sverige redan var vidare till vårens kvalspel.

Rönning berättade för FotbollDirekt i oktober att han ville ha ett a-lagskontrakt med Elfsborg, och så visar sig nu också vara fallet.

Den två meter långa målvakten har skrivit på ett kontrakt med Elfsborgs a-lag till 2021 och Rönning är belåten.

– Det känns helt fantastiskt, jag är bara så lycklig över detta. Elfsborg har alltid varit den förening som jag har velat spela i, så det är utan tvekan en dröm som går i uppfyllelse. Ända sedan jag kom hit till Borås och Elfsborg som ungdomsspelare har jag jobbat stenhårt på varje träning och match för att det här skulle bli verklighet, säger 18-åringen till klubbens hemsida.

I Elfsborg kommer Rönning att tampas med förstamålvakten Kevin Stuhr Ellegaard och 20-årige David Olsson.