Nicklas Maripuu, 25, lämnade USA och Jacksonville Armada. Nu har han hittat en ny klubb. FD kan avslöja att den förre AIK- och Siriusspelaren har skrivit på för finska IFK Mariehamn. 

Innermittfältaren skrev på ett fyraårskontrakt med AIK inför säsongen 2011, men lyckades inte slå sig in i moderklubbens startelva.

I stället fick Maripuu seniorerfarenhet genom låneperioder i Umeå FC och GIF Sundsvall i Superettan. 2015 gick kontraktet med AIK ut och Maripuu skrev på för Uppsalaklubben IK Sirius. Inför 2016 lämnade Maripuu svensk mark för att testa lyckan på andra sidan Atlanten och Floridabaserade Jacksonville Armada i NASL.

– En jätterolig erfarenhet. Det var exakt det jag var sugen på efter mina år i Sirius, att få testa ett äventyr utanför Skandinavien. Men ett och ett halvt år i Jacksonville kändes lagom, sa han i en intervju med FD för en vecka sedan.

Då hade Maripuu – som varit hemma i Stockholm en tid – precis testat med IFK Mariehamn, den åländska klubben som vann finska ligan 2016, och hade även intresse från Superettan och klubbar i USA.

Nu kan FD avslöja att IFK Mariehamn dragit det längsta strået då 25-åringen har skrivit på ett 1+1-årsavtal. Något som väntas bli offentligt inom kort.

För bara några dagar sedan gjorde IFK Mariehamn klart med Pontus Åsbrink från IK Frej.