Foto: Bildbyrån

I januari drabbar Sverige och Danmark samman i Abu Dhabi. Då kan Malmö FF:s danska stjärna Anders Christiansen ställas mot flera lagkamrater.
– Det är en match jag verkligen inte vill förlora, säger mittfältaren till bold.dk.

Såväl Sverige som Danmark spelar VM i sommar. Därför är de båda landslagens januariturné i Abu Dhabi en ypperlig chans för de skandinaviska spelarna att visa upp sig för att på så sätt spela till sig en plats i VM-truppen.

Den elfte januari möts Sverige och Danmark i Abu Dhabi och för Malmö FF:s danska stjärna Anders Christiansen blir det ett speciellt möte. Mittfältaren vägrar förlora mot flera av sina lagkamrater som är uttagna i den svenska truppen.

– Det är bara en träningslandskamp men den betyder mycket för mig. Det är en match jag verkligen inte vill förlora. Jag vill självklart hellre ha ”hånrätten” över de svenska spelarna en att jag själv skulle hånas av dem, säger Anders Christiansen till bold.dk.

26-åringen har dock en stor respekt för Sverige, även fast det bara är ett kraftigt reservbetonat landslag som han och hans landsmän kommer att ställas mot.

– Det är en riktigt duktig trupp med några spännande namn som har gjort det bra i Sverige i år. Det finns goda chanser till att det blir en fin match på hög nivå.