Foto: Bildbyrån

Malmö FF inleder allsvenskan med tre bortamatcher under de fyra första omgångarna, men när laget går in i Europaspel väntar i stället nästan enbart hemmamatcher i allsvenskan.
– Det är jättebra och vi är väldigt tacksamma om de tagit till fasta på det, säger vd:n Niclas Carlnén till Kvällsposten.

Det är ett minst sagt tufft spelschema som Malmö FF har i inledningen av allsvenskan. De svenska mästarna inleder borta mot Elfsborg innan de tar emot AIK i hemmapremiären. Därefter väntar två raka bortamatcher mot först Sundsvall och sedan Djurgården.

Men Malmö FF jublar ändå. När den andra, tredje och sista kvalrundan in i Champions Leagues gruppspel spelas avverkas samtidigt fem allsvenska omgångar. Då kommer MFF spela fyra av dessa på hemmaplan.

– Det här är något vi har önskat i flera år, så det är jättebra och vi är väldigt tacksamma om de tagit till fasta på det, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till Kvällsposten och fortsätter:

– Vi vet att resorna sliter. Och vi vet att matcher på konstgräs sliter. Att då spela på gräs på hemmaplan under den perioden vi också kan kvala i Europa är så klart en stor fördel.

Nytt för i år är att MFF går in redan i Champions Leagues första kvalrunda. Som bekant misslyckades laget i sommarens kvalspel då de åkte ut mot makedonska Vardar. Såväl 2014 som 2015 spelade MFF i Champions Leagues gruppspel, men slutade sist i gruppen båda gångerna.