Foto: Bildbyrån

Melvin Frithzell är fostrad i Malmö FF. I år gjorde 21-åringen tio mål på 24 matcher för IFK Värnamo och nu står det klart att han lämnar för Helsingör i den danska högstaligan.

IFK Värnamo var en av superettans största överraskningar i årets superetta. Smålänningarna slutade på en imponerande sjätteplats, men allt fler ser ut att lämna klubben nu.

Succétränaren Christian Järdler har skrivit på för antagonisten Öster och den poängstarka yttern Petar Petrovic är klar för Brommapojkarna.

Nu lämnar nästa nyckelspelare. Anfallaren Melvin Frithzell, som i år gjorde tio mål på 24 matcher i serien, har kritat på ett tvåårskontrakt med FC Helsingör, hemmahörande i den danska högstaligan.

Frithzell har Malmö FF som moderklubb och spelade också i MFF fram till att han var 15 år gammal. Därefter gick han till Kvarnby och inför årets säsong skrev 21-åringen på för Värnamo.

Danska Helsingör är belåtna över att ha säkrat upp anfallaren de två kommande åren.

– Det har funnits intresse från flera svenska klubbar, vet jag. Och av vad jag hört har det varit några intressanta svenska klubbar. Men det passar perfekt eftersom Melvin är från Malmö och kan bosätta sig där igen samtidigt som han spelar i Helsingör, säger sportchefen Janus Kyhl till Tipsbladet.