Foto: Bildbyrån

Den allsvenska säsongen tog slut för en dryg månad sedan. Efter nyår kommer lagen börja träna igen och därefter väntar försäsongsläger utomlands. FD har sammanställt vart topp 10-klubbarna reser i vinter.

Det börjar närma sig 2018 och det innebär att de allsvenska lagen kommer resa på dyra utlandsläger. Malmö FF och Djurgården åker till exempel på exklusiva läger till Florida respektive Sydafrika som kostar närmare en miljon kronor, medan vissa valt billigare alternativ här i Europa.

FotbollDirekt har nedan sammanställt topp 10-klubbarnas träningsläger i vinter.

Malmö

Bradenton, Florida. 29/1 – 9/2. Två träningsmatcher mot MLS-lagen New England Revolution och DC United.

AIK

Dubai, Förenade Arabemiraten. 29/1 – 9/2. Två träningsmatcher är planerade. Kommer likt sina tre tidigare år träna på den exklusiva träningsanläggningen Nad Al Sheba som rankats som världens näst bästa och där bland annat Real Madrid tränat.

Djurgården

Kapstaden, Sydafrika. 16-28 januari (enligt FD:s uppgifter). ”Eventuellt träningsmatcher” enligt sportchef Bosse Andersson.

Häcken

Dubai, Förenade Arabemiraten. I början av februari (exakta datum inte redovisade). Klubbens tredje år där och tidigare har de spelat träningsmatcher, vilket de troligen kommer göra nu också.

Östersund

Teneriffa och La Manga, Spanien. Ordförande Daniel Kindberg berättade följande för FD i slutet av november: ”Vi åker först till Teneriffa runt den tionde januari och blir borta i 8-10 dagar. Sedan kommer vi tillbaka till Östersund innan vi åker iväg igen, den här gången till La Manga. Då är vi på nytt borta i 8-10 dagar och kommer hem runt den sjätte eller sjunde februari”.

Norrköping

Albufeira, Portugal. 27/1 – 7/2. Tre träningsmatcher i turneringen The Atlantic Cup.

Sirius

Portugal (ej klart med ort). Slutet av januari – början av februari. Inga matcher kommer att spelas.

Elfsborg

Gran Canaria, Spanien. 24/1 – 3/2. Angående matcher berättade Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson följande för FD i slutet av november: ”Norska Brann är där samtidigt så vi har redan bestämt med dem. Vi kommer eventuellt spela en match till, men det är inte klart”.

Hammarby

Algarve, Portugal. 27/1 – 6/2. Kommer likt IFK Norrköping delta i The Atlantic Cup och spela två eller tre matcher.

Göteborg

Murcia, Spanien. 31/1 – 10/2. Två träningsmatcher kommer att spelas. Då Odense är där samtidigt är det troligt att danskarna blir en av två motståndare.