Foto: Bildbyrån

Kim Källström meddelade i fredags att han avslutar fotbollskarriären. Ett tungt slag för Djurgården att mista sin lagkapten och ikon. Men nu kan snart en annan storspelare hamna i Djurgården. Ola Toivonen ryktas till klubben och experten Ralf Edström anar en flytt redan i vinter.
– Jag tror att chanserna är stora, konstaterar Edström för FotbollDirekt.se.

I fredags kom bomben att Kim Källström avslutar sin fotbollskarriär. Mittfältsstjärnan  som i vintras återvände till klubben efter 13 år utomlands anser sig inte längre ha tillräckligt med motivation för att orka sig igenom ett år till.

Ett tungt slag för Djurgården förstås att mista sitt största namn som också är en stor fanbärare för laget.

I truppen finns dock de tidigare landslagsspelarna Andreas Isaksson och Jonas Olsson. Snart kan det också tillkomma ännu ett jättenamn – som fortfarande spelar i Blågult. Sedan i somras har det ryktats om Ola Toivonen till Djurgården och sportchefen Bosse Andersson har också bekräftat kontakt med Toulouse-anfallaren.

I sommar spelar Sverige VM och då kommer Ola Toivonen att vara med. Experten Ralf Edström tror då att 31-åringen mycket väl kan ha Djurgården som klubbadress.

– Det kan säkert vara möjligt. Han är en jävla bra spelare och nu är Djurgården splittrat. Det känns som att det är lite panik där nu med Källström borta och även Magnus Eriksson som verkar lämna för USA. Det blir inte lätt för Bosse Andersson att lösa detta, men jag tror att Ola Toivonen är sugen på att komma hem. Att sitta på bänken i Frankrike är nog inte vad han önskat sig och han behöver rejält med speltid inför VM. Jag tror inte att det är helt omöjligt med en flytt till Djurgården.

Redan nu i vinter alltså?

– Ja, jag tror att chanserna är stora. Han kan och vill så klart inte nöta bänk i Frankrike. Det här blir hans första VM och då måste han ju vara i toppform. Hade jag fortfarande spelat hade i alla fall jag resonerat så.

Med du tror inte att Toivonen tappat suget på Djurgården nu när Källström lämnat?

– Nej, det tror jag inte påverkar.

Ola Toivonen slog igenom i Örgryte 2006, då som 20-åring. Efter två säsonger i Malmö FF 2007-2008, där andra året blev en jättesuccé med 14 mål, lämnade anfallaren för PSV Eindhoven. Sedan dess har det även blivit spel i Rennes, Sunderland och nu Toulouse. Att återvända till Malmö FF tror dock Ralf Edström inte är aktuellt.

– Nej, inte MFF. De vill nog köpa in mer yngre förmågor.