• Publicerat 16 december, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg har genomgått en tuff träningsvecka med nya tränaren Poya Asbaghi och spelarna verkar vara belåtna med sin nya chef.
– Det är jävligt inspirerande, säger lagkaptenen Sebastian Eriksson till GT.

Det är ett par veckor sedan IFK Göteborg presenterade Poya Asbaghi som ny huvudtränare. Blott 32 år gammal blir han allsvenskans yngsta tränare nästa år.

Asbaghi kom till Gefle från Dalkurd i slutet av maj och lyckades smått sensationellt rädda kvar den då hopplösa jumbon i superettan – och det utan att ens behöva kvala.

Att spelarna i Gefle uppskattade Asbaghi är ingen hemlighet och även i Blåvitt har 32-åringen på kort tid blivit populär.

– Det har varit en bra vecka. Vi börjar väl i andra änden kan man säga och ska lära oss att hålla i bollen mer och spela mer bakifrån hela tiden. Vi får se vart det leder, men vi har tagit små steg redan känns det som. Och det är bra fart på träningarna, alla är taggade till tusen, säger lagkaptenen Sebastian Eriksson till GT och fortsätter:

– Det har gått rätt snabbt om man jämför kvaliteten på bara några dagar. Det är jävligt inspirerade.

Även den talangfulle August Erlingmark fascineras av Asbaghi och dennes träningar.

– Det har varit bra energi, det blir alltid så när det kommer in en ny röst. Man blir alltid väldigt intresserad i början, med det känns lite extra nu faktiskt. Poya har redan kommit med flera bra personliga tips om små detaljer och det vet jag att andra spelare fått också, säger 19-åringen till GT.