• Publicerat 16 december, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Pawel Cibicki gjorde debut i Championship förra helgen då han hoppade in och bidrog med en assist. Nu belönades 23-åringen med sin första start i Leeds när laget tog emot Norwich och det visade sig bli succé. Leeds vann med 1-0 efter mål av Pontus Jansson, framspelad av just tidigare MFF-lagkamraten Cibicki.

Sedan flytten till Leeds från Malmö FF i slutet av augusti har Pawel Cibicki haft det motigt. Anfallaren har haft svårt att ens ta en plats på bänken och först förra helgen debuterade 23-åingen i Championship när han hoppade in borta mot Queens Park Rangers redan i den 38:e minuten.

I den andra halvleken spelade svensken fram till Leeds 2-0-mål och efter segern i London belönades nu Cibicki med en startplats när Leeds tog emot Norwich City på Elland Road.

Även svenske landslagsmannen och Cibickis tidigare lagkamrat i MFF, Pontus Jansson, fanns med från start i Leeds.

Just Pontus Jansson spräckte målnollan på Elland Road. I den 41:e minuten nickade mittbacken in 1-0 och spelades fram av ingen mindre än Cibicki som var den som tog hand om frisparken. Den sistnämnde har nu två assist på lika många matcher.

Leeds höll undan och efter sju tilläggsminuter blåstes drabbningen av. Leeds ligger sjua i tabellen med en poäng upp till Premier League-playoffplats.

Leeds: Wiedwald – Ayling, Jansson, Cooper, Berardi – Phillips, Vieira – Alioski, Saiz, Cibicki – Roofe

Norwich: Gunn – Pinto, Hanley, Klose, Stiepermann – Reed, Vrancic – Watkins, Maddison, Pritchard – Oliveira