Kim Källströms avsked från Djurgården slog ner som en bomb under fredagen. Dessutom ser Magnus Eriksson ut att vara förlorad för klubben. Nu kan dock FotbollDirekt berätta betydligt roligare nyheter. Jonathan Ring kommer att presenteras under måndagen och Dzenis Kozica dagen därpå.

Under fredagen kallade Djurgården till en extrainsatt presskonferens. Ryktena om Kim Källströms avsked hade då redan blivit känt och vid 14-tiden meddelade mittfältsstjärnan att han väljer att avsluta karriären, detta trots att 35-åringen hade ett år kvar på kontraktet med nygamla klubben.

Dessutom ska Djurgården enligt Expressen vara överens med San José Earthquakes om en försäljning av skyttekungen Magnus Eriksson för tolv miljoner kronor.

Därmed tappar Djurgården två av sina bästa spelare – och det redan i december.

Nu kan dock FotbollDirekt berätta två desto roligare nyheter gällande Djurgården. Som Sportbladet nyligen avslöjade är Jonathan Ring överens med den allsvenska ligatrean om ett treårskontrakt och enligt uppgifter till FD med god insyn i klubben kommer Ring att presenteras under måndagen.

Men det slutar inte där för Djurgården. I torsdags avslöjade FotbollDirekt att Jönköpings Södras Dzenis Kozica är klar för klubben och nu kan FD konstatera att 24-åringen på tisdag officiellt blir en Djurgården-spelare.

Därmed kommer Djurgården att presentera två stjärnnamn inom loppet av två dagar.

Kozica, som både kan spela anfallare och ytter, gjorde åtta mål och tre assist i årets allsvenska för J-Södra som sedermera åkte ur serien.

26-åriga yttern Jonathan Ring, som återvände till Kalmar i somras efter en misslyckad sejour i turkiska Gençlerbirligi, svarade för fem mål och två assist under hösten och var en stor anledning till att KFF klarade sig kvar i allsvenskan.

Ring kommer till Djurgården som Bosman medan Kozica har ett år kvar på kontraktet och tvingas därmed köpas loss. Enligt Fotbollskanalen betalar Djurgården 2,5 miljoner kronor för Kozica samtidigt som J-Södra har rätt till 20 procent vid en vidareförsäljning.