I januarifönstret lämnade Stefan Silva GIF Sundsvall för proffslivet i Italien. Kontraktet med Palermo skrevs på 4,5 år, men mindre än ett år senare går parterna skilda vägar. 

GIF Sundsvall-anfallaren Stefan Silva såldes till den dåvarande Serie A-klubben Palermo för fem miljoner kronor i januari 2017. Palermo, som kämpade i botten av tabellen, lyckades aldrig vända på den negativa trenden och åkte ur högstaligan.

För Silvas del blev det inte mer än ett 15-minutersinhopp mot Crotone. Den här säsongen har den sicilianska klubben startat om i Serie B där man efter 18 omgångar leder tabellen. Men för Stefan Silvas del har det inte blivit en enda minuts speltid. Han har inte ens varit med i truppen i någon av matcherna.

Nu står det klart att parterna går skilda vägar. Enligt ett pressmeddelande på Palermos officiella hemsida är klubben och spelaren överens om att bryta kontraktet och Silva lämnar klubben med omedelbar verkan.

Säsongen 2016 spelade Silva samtliga matcher för GIF Sundsvall och stod för sju mål och en assist.