Den förre Gais och Ljungskilespelaren Jonas Lindberg, 28, har precis avslutat sin tid i norska Sarpsborg. Den släpande anfallaren har tidigare kopplats samman med IFK Göteborg – och han skulle inte ha något emot en framtid där. 
– Finns det en möjlighet till att spela i Blåvitt så är det självklart intressant. Det är en fin klubb, säger han till FotbollDirekt.se. 

Redan i somras stod det klart att Jonas Lindberg inte skulle förlänga sitt kontrakt med norska Sarpsborg. Detta trots att han varit en tongivande spelare under sina två säsonger, som avslutades med en tredjeplats i ligan och en förlust i cupfinalen mot Lilleström (3-2).

Nu är 28-åringen, som tidigare spelat för Gais, Varberg och Ljungskile, tillbaka i Sverige och närmare bestämt med familjen i Göteborg. Något beslut om nästa klubbval är inte taget, men GT har tidigare rapporterat att Lindberg är ett namn som IFK Göteborg är intresserat av.

– Just nu har jag lite semester. Jag har väl inte stängt några dörrar för någonting men just nu känner jag att jag är sugen på att komma hem till Sverige, säger han till FotbollDirekt.se.

– Det hade varit roligt att spela i allsvenskan. Jag gjorde det lite med Gais, nu har jag ändå varit i ett norskt topplag i två säsonger. Jag är öppen för förslag.

Du har tidigare kopplats ihop med IFK Göteborg. Kan du säga något om det?

– Finns det möjlighet för mig att spela i Blåvitt så är det självklart intressant. Det är en fin klubb. Men jag låter min agent ta hand om allt det där så får vi se vad det blir till slut.

Den förre elitspelaren Arash Bayat är den som representerar Lindberg.

– Jag är inte orolig för Lindbergs framtid. Om han vill spela i allsvenskan så kommer han att kunna göra det, säger han till FotbollDirekt.se.

Har du haft någon dialog om Lindbergs framtid med IFK Göteborg och Mats Gren? 

– Eftersom jag bor i Göteborg så är IFK en av klubbarna jag överlag har mest kontakt med. Det är naturligt att jag ”tjatar” på deras sportchef och Lindberg är ett namn som jag har nämnt för Blåvitt under den här perioden som han letat ny klubbadress till nästa säsong. Sedan har de haft fullt upp med att göra klart med en ny tränare. Men vi har i nuläget inte gått in i något djupare diskussion.

– Samtidigt stressar vi inte fram något beslut. Det är viktigt att allt känns rätt för Jonas i det kommande klubbvalet.

Den gångna säsongen spelade Lindberg 24 matcher i norska Elitserien och noterades för ett mål och sex assist. 2016 spelade han 21 matcher och gjorde tre mål och en assist.

Innan han lämnade Ljungskile för Sarpsborg noterades Lindberg för fem mål och åtta assist i superettan 2015.