Foto: IBL Bildbyrå

FotbollDirekt skrev i går om hur Sven-Göran Eriksson nu blivit aktuell för ett nytt jobb – som förbundskapten för Bosnien-Hercegovinas landslag. Nu uppges förhandlingar ha inletts kring jobbet för ”Svennis”. 

FotbollDirekt skrev i går om att Sven-Göran Eriksson är aktuell för Bosnien-Hercegovinas landslag. Bosnien står utan förbundskapten efter det att Mehmed Baždarević lämnat jobbet efter VM-kvalet.

– Jag har aldrig pratat med deras förbund, däremot har en agent ringt mig om det jobbet. Men jag har inte hört något direkt från förbundet, sade ”Svennis” till FotbollDirekt.se.

– Framför allt vet jag att det är ett relativt bra landslag. Nu gick de inte till VM, men jag har förstås koll på vilka spelare de har. Det kan vara ett intressant uppdrag. Men det är svårt att säga något om nu när det inte finns något att ta ställning till.

Men nu så ska det hela blivit mer konkret. Enligt Sportske i Bosnien så har nu diskussioner inletts. Erikssons representant Dario Slomic berättar om kontakter med Zvjezdan Misimovic, tidigare landslagsman för Bosnien och mångårig Bundesligaspelare. Misimovic är numera höjdare på bosniska förbundet.

– Bosniska förbundet ville reda ut några frågetecken. Jag sade att de hade ”Svennis” gillande. De ville veta vad hade för vision för landslaget. Eriksson sade det till mig och jag förde vidare till Zvjezdan Misimovic, att han har väldigt höga tankar om Bosniens spelare. Ja, jag pratade med Misimovic, säger Slomic till Sportske och fortsätter:

– Eriksson känner väl till Edin Dzeko, Miralem Pjanic, Senad Lulic, Sead Kolasinac, Asmir Begovic… bosniska förbundet har ställt några ytterligare frågor om hur ett tränarteam ska se ut. Just nu är det vad jag kan säga.

Det handlar om att komma överens ekonomiskt, skriver man. En ledningsgrupp på bosniska förbundet bestående av bland andra Misimovic ska ta ett slutgiltigt beslut, enligt Sportske.