Foto: Bildbyrån

Andreas Hadenius fick inget nytt kontrakt i IFK Norrköping. Nu har han skrivit på för Halmstad, detta efter tips från Andreas Johansson och Eric Smith.
– Båda har väldigt mycket gott att säga om Halmstad som stad och HBK som klubb, säger försvararen till superettanlagets hemsida.

Efter fyra säsonger i följd i sin nygamla klubb IFK Norrköping fick trotjänaren Andreas Hadenius nu inget nytt kontrakt.

Hadenius har aldrig riktigt lyckats ta en ordinarie plats i ”Peking”, men nu får han större chans till speltid. Försvarsspelaren har nämligen skrivit på för Halmstad, som i höstas åkte ur allsvenskan.

Det var också två Norrköpingsspelare som hjälte Hadenius med beslutet att välja Hallandsklubben.

– Jag har ju varit lagkamrat med Eric Smith och Andreas ”Ante G” Johansson som båda har väldigt mycket gott att säga om Halmstad som stad och HBK som klubb, säger 26-åringen till lagets hemsida.

Totalt blev det 45 allsvenska framträdanden, varav 12 från start, för Hadenius i Norrköpingströjan. Nu vill han spela upp HBK till allsvenskan.

– Jag hade inte skrivit på för tre år om jag inte hade trott att HBK kunde ta sig tillbaka till allsvenskan. Alla jag har träffat hittills i klubben har gett mig en positiv känsla som gör att jag verkligen tror på satsningen.