Nicklas Maripuu lämnade IK Sirius för att ta chansen i USA. Ett och ett halvt år senare är han aktuell för att spela i Norden igen. Förra veckan testade han med den finska toppklubben IFK Mariehamn och väntar nu in ett kontraktsförslag. Enligt uppgifter till FD finns det även intresse från USA och toppklubbar i Superettan.  
– Jag håller alla dörrar öppna och hoppas ta ett beslut runt nyår, säger Maripuu till FotbollDirekt.se. 

Nicklas Maripuu, 25, skrev på ett fyraårskontrakt med sin moderklubb AIK inför säsongen 2011. Men något riktigt genombrott i den svartgula tröjan blev det aldrig. I stället skaffade han sig nödvändig seniorerfarenhet genom utlåning till både Umeå FC och GIF Sundsvall i superettan.

Inför säsongen 2015 lämnade Maripuu AIK för att hoppa på Sirius satsning i Superettan, och efter två säsonger valde han att hoppa på ett utlandsäventyr i Florida, USA, och NASL-klubben Jacksonville Armada FC.

Efter ett och ett halvt år på andra sidan Atlanten är Maripuu nu hemma i Sverige igen för att leta en ny klubb. Förra veckan var han på Åland och träffade IFK Mariehamn, som vann finska ligan 2016, och fick ett positivt intryck av klubben.

– Jag fick ett bra intryck av klubben. Både tränaren och sportchefen var väldigt ingående om hur de skulle vilja använda mig nästa säsong, hur de vill spela och vilka kvaliteter som jag skulle kunna bidra med, säger Maripuu till FotbollDirekt.se.

Mittfältaren bekantade sig med klubben under torsdagen och fredagen. Nu väntar han in ett kontraktsförslag från ålänningarna.

– Vi hade ett möte efter den sista träningen där de sa att de var intresserade av att ha mig till nästa år. Kontraktsbiten sköter min agent, men jag tror att det kommer ett förslag när som helst i dagarna.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt finns det även intresse från toppklubbar i Superettan samt i USA:s andraliga.

– Hittills håller jag alla dörrar öppna. Det hade varit skönt att komma närmare familj och vänner i Sverige. Samtidigt så skulle jag naturligtvis lyssna på ett bra erbjudande från USA. Just nu lutar det nog åt Norden.

Hur vill du summera tiden i USA och Jacksonville? 

– En jätterolig erfarenhet. Det var exakt det jag var sugen på efter mina år i Sirius, att få testa ett äventyr utanför Skandinavien. Men ett och ett halvt år i Jacksonville kändes lagom.