Foto: Bildbyrån

Expressen uppgav under måndagen att såväl IFK Norrköping och IFK Göteborg visar intresse för Lars Krogh Gerson, som sitter på ett utgående avtal med Gif Sundsvall.
– Jag ska kolla över mina alternativ, säger 27-åringen till NT.

Luxemburgs landslagsmittfältare Lars Krogh Gerson kom till IFK Norrköping 2012. Väl i ”Peking” blev det tre säsonger där han gjorde 75 allsvenska matcher och nio mål.

Inför guldsäsongen 2015 lämnade Gerson Norrköping för spel i Sundsvall där han varit en viktig spelare. I år har han dock haft skadeproblem och det blev därför bara tio allsvenska framträdanden.

Nu löper kontraktet med ”Giffarna” ut och enligt Expressen är såväl IFK Göteborg som hans gamla klubb IFK Norrköping intresserade.

– Jag hörde att det stod om det. Jag kan inte säga något mer än det egentligen, du får egentligen prata med min agent om du vill veta mer. Jag har sagt att jag vill ha besked först när det finns något konkret att ta ställning till och det har det inte funnits än, säger Gerson till NT.

Mittfältaren är född i Luxemburg, men uppvuxen i Norge. I landslagssammanhang har han valt att representera Luxemburg på landslagsnivå, men på grund av skada ”slapp” han spela den förnedrande VM-kvalmatchen på Friends i höstas som slutade 8-0 till Sverige.

– Det kanske var bra att man inte var med mot Sverige. Där visade vi oss från vår sämsta sida. Från 0–0 mot Frankrike till 0–8 mot Sverige, det ska inte gå egentligen.

Gerson har ingen deadline när han vill ha klart med ny klubb och för NT berättar han att det heller inte är uteslutet att stanna i Sundsvall, som med minsta möjliga marginal slapp kvala sig kvar i årets allsvenska.

– Jag tar det lite lugnt hemma i Norge just nu. Jag kollar över lite alternativ och har inte stängt några dörrar. Inte för en fortsättning i Sundsvall heller. Det enda jag sagt är att jag ska kolla över mina alternativ.