• Publicerat 12 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Anton Lans har fem säsonger i Elfsborg i bagaget. Efter att ha varit i Gefle de två senaste åren har mittbacken nu gjort klart med Örgryte, dit han går som Bosman.
 – Det var inga tveksamheter att skriva på, säger 26-åringen till Göteborgsklubbens hemsida.

För sju år sedan gjorde Anton Lans allsvensk debut för Elfsborg. Trots fem säsonger i Boråsklubben lyckades mittbacken aldrig bli ordinarie och totalt blev det 24 allsvenska framträdanden och ett mål.

Inför fjolårssäsongen lämnade Lans Elfsborg för spel i allsvenska Gefle och han fick då vara med och spela ner laget i superettan.

Under våren i år såg det också ut att Gefle skulle trilla ner i division 1, men under nya tränaren Poya Asbaghi lyfte den hopplösa jumbon och klarade sig kvar i superettan.

Poya Asbaghi har nu flyttat till Göteborg för att bli huvudtränare i Blåvitt. Nu lämnar också Lans staden Gävle för Göteborg, men försvararen har skrivit på gör stadsrivalen Örgryte.

– Anton kommer att passa in perfekt i sättet vi ska spela. Det är en toppenkille som jag har haft hand om tidigare i Falkenberg. Det är en hårt jobbande spelare som är fysiskt stark. Han är relativt snabb och har en jättefin vänsterfot, säger nya tränaren Thomas Askebrand till klubbens hemsida.

Anton Lans var säsongen 2012 utlånad från Elfsborg till Falkenberg och att han nu får återförenas med Askebrand är en förklaring till att 26-åringen väljer spel i Örgryte, dit han går som Bosman.

– Öis är en stor och anrik klubb med mycket historia. När jag pratade med Thomas, som jag har haft tidigare i Falkenberg, var det inga tveksamheter på att skriva på för Öis. Jag vill vara här och vara med på den spännande resa som det förhoppningsvis blir.

Under måndagen presenterade Örgryte 24-åriga mittfältaren Jakob Lindström, som återvänder till klubben efter ett misslyckat år i Häcken.