Foto: IBL Bildbyrå

Sven-Göran Eriksson står utan jobb efter uppbrottet från kinesiska Shenzhen FC. Han har bland annat kopplats ihop med förbundskaptensjobb i Australien. Nu bekräftar han själv att han kontaktats om jobbet som förbundskapten för Bosnien:
– En agent har ringt mig om det jobbet. Det kan vara ett intressant uppdrag, säger ”Svennis” till FotbollDirekt.se.

Sven-Göran Eriksson lämnade i våras jobbet som tränare i kinesiska Shenzhen FC. Sedan dess har vår internationellt mest framgångsrika tränare någonsin stått utan jobb.

Samtdigt letar Bosnien & Hercegovina letar ny förbundskapten till sitt landslag. Bosnien skrev historia när de 2014 tog sig till VM i Brasilien, landets första stora mästerskap. EM 2016 missades efter play off-förlust mot Irland och i kvalet till sommarens VM slutade man trea i sin kvalgrupp.

Vad gäller namn finns det emellertid gott om kvalitet, med spelare som Juventus Miralem Pjanic, Arsenals Sead Kolasinac och Romas Edin Dzeko.

Förbundskaptenen Mehmed Baždarević lämnade sitt jobb efter VM-kvalet och en ersättare ska tillsättas. Flera namn, både världskända och mindre kända, har uppgetts intressanta. Prespa Birliks tränare Zlatan Nalic har uppgets högaktuell för jobbet. Tidigare har Clarence Seedorf nämnts och nyligen mångårige turkiske förbundskaptenen Fatih Terim.

Även Sven-Göran Erikssons namn är aktuellt. ”Svennis” bekräftar för FotbollDirekt att han kontaktats om jobbet.

– Jag har aldrig pratat med deras förbund, däremot har en agent ringt mig om det jobbet. Men jag har inte hört något direkt från förbundet, säger han till FotbollDirekt.se.

– Sjävklart vet jag att de har ett ganska bra lag. De har ett antal bra spelare i bra klubbar, i Italien och Bundesliga bland annat. Men det är inte så konkret så jag har inte tagit ställning till det än.

Skulle det vara ett intressant uppdrag alldeles oavsett?

– Nej men framför allt vet jag att det är ett relativt bra landslag. Nu gick de inte till VM, men jag har förstås koll på vilka spelare de har. Det kan vara ett intressant uppdrag. Men det är svårt att säga något om nu när det inte finns något att ta ställning till.

”Svennis” dök nyligen upp i media bland aktuella namn att ta över Australiens landslag. Australien är klart för sommarens VM-slutspel efter play off-seger mot Honduras. Om de uppgifterna säger ”Svennis” följande:

– Det är samma sak där. Det är en annan agent som ringt mig om det. Men från australiensiska förbundet har jag inte hört någonting. Men det är alltid på det sättet när man går utan jobb. Folk som ringer och frågar, ”skulle du vara intresserad av det här och det här”. Från det till att sitta ned med en klubbpresident eller en förbundsstyrelse, så är det en bit.

Du är fortfarande intresserad av ett förbundskaptensjobb, även om det inte är ett landslag som är med i VM? 

– Ja, eller ett klubblag för den delen. Jag vill jobba vidare och är öppen för förslag. Det ska vara en intressant utmaning framför allt.