Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg vann kampen om BP:s succémittback Carl Starfelt – i det senaste avsnittet av Blåvittpodden så berättar Starfelt om vad som övertygade honom om IFK.
– Det skulle vara väldigt få grejer som hade varit mer intressant, och bättre för mig personligen än Göteborg, säger Starfelt i Blåvittpodden.

Carl Starfelt var en av nycklarna till att Brommapojkarna tog sig från division 1 till allsvenskan på två år – men det stod tidigt i höst klart att han skulle lämna BP. Flera allsvenska storklubbar var ute efter mittbacken, men IFK Göteborg drog längsta strået.

I det senaste avsnittet av Blåvittpodden så förklarar Starfelt vad som fick honom att välja IFK.

– Det var Mats Gren som kontaktade min agent, och ville ha ett möte till att börja med. Då sågs vi i Stockholm. Gren förklarade att de var väldigt sugna på att sajna mig. Han gav mig en bild av Göteborg och klubben. Var de var nu och var de ville någonstans, säger Starfelt i podcasten.

– Utan att säga allt för mycket så berättade han lite vad man ville dra i för riktning, att man ville kunna kontrollera matcher. Det var ingen tränare klar då, han förklarade lite vad man sökte för tränare. Sådana bitar.

Starfelt hade utgående kontrakt med Brommapojkarna, och kunde därför skriva pre-contract med ny klubb redan på sommaren. Den 10 augusti var han presenterad som nyförvärv i Blåvitt från och med 2018.

– Han (Gren) sa väl att han trodde att det skulle passa mig väldigt bra, så som Göteborg ville spela. Det höll jag med om. Allting kändes väldigt bra, redan från första mötet. Egentligen hade jag tänkt vänta lite där till hösten, se exakt vad jag hade för alternativ. Men jag kände någonstans att det här var det rätta för mig. Det skulle vara väldigt få grejer som hade varit mer intressant, och bättre för mig personligen. Därför valde jag att skriva på.

– Det fanns intresse, både konkret och okonkret, så kan jag väl säga. Sedan behöver jag inte gå in så mycket mer på det. Men Göteborg var vad jag kände absolut mest intressant, och det var därför jag skrev på här.