• Publicerat 11 december, 2017
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Adrian Pettersson kan lämna Åtvidaberg. Och landslagstalangen har spännande alternativ. Norrköping har visat intresse, samtidigt som 17-åringen just nu testspelar med Sampdoria.

Redan förra året hann Adrian Pettersson göra sin första match i superettan och i år fick han göra nio som tonåring i ett Åtvidaberg som åkte ur.

Nu kan Pettersson vara på väg att bryta med östgötarna. Samtidigt som han nyligen på nytt blev kallad till P17-landslagets läger på Bosön så reste han, enligt FotbollDirekts uppgifter, i går till Genua i Italien.

LÄS: KRÖNIKÖREN GER NORRKÖPING – LISTAR TALANGEN HÖGT 

I dag startar ett veckolångt testspel med Sampdoria som uppges ha sett den unge svensken i flera p-landskamper.
Men samtidigt så finns Norrköping här hemma med intresse för mittbacken, Peking som också sett talangen i flera matcher dock utan att det än så länge finns något bud kring ett namn som har kontrakt till december 2019.

Och Intresset är ömsesidigt, talangen uppges själv, enligt FotbollDirekts uppgifter, lockas av Jens Gustafsson och kompani.

Det var förra hösten som Pettersson för första gången flyttades upp av Roar Hansen i Åtvidabergs landslag.
”Det känns jättekul att ge ytterligare en ung spelare chansen. Adrian är en av våra egna produkter och en jättetalang. Han har visat genom sin inställning och sitt mogna spel i U19 och U21 att han är redo att ta det här steget”, sade Joachim Hilding, sportsligt ansvarig.

”Adrian är en bra spelare som har god utvecklingspotential. Han är trots sin storlek en snabb försvarare och den egenskapen gör honom speciell.