Foto: Bildbyrån

Han var Hammarbys ordinarie högerback i tre säsonger – men i veckan tackades Birkir Már Saevarsson av i Bajen. Nu är siktet inställt på VM med isländska landslaget och en ny klubb:
– Det är tre länder vi väljer mellan: England, Danmark eller Island, säger Saevarssons agent Olafur Gardarsson till FotbollDirekt.se.

Birkir Már Saevarsson spelade ut sitt treårskontrakt med Hammarby. Efter att han kom från norska Brann inför säsongen 2015 så har han varit given på högerbacken i Bajen.

Men det blir ingen fortsättning, då islänningen inte lyckades komma överens med Hammarby om ett nytt kontrakt. I veckan tackades han av i Bajen.

Saevarsson har nu tänkt flytta hem till Island och det finns redan ett färdigt kontrakt från moderklubben Valur. Men det finns även två andra heta spår för Saevarsson, och det lär inte bli spel på Island under våren.

– Vi väljer mellan tre länder. Spela på Island är absolut ett alternativ, men då går han därifrån på lån till en annan klubb på kontinenten under våren inför VM, säger Olafur Gardarsson till FotbollDirekt.se.

– Sedan handlar det om klubbar i England och Danmark. Det är klubbar i Championship och League One i England och i Danmark är det Superligan. Det finns färdiga förslag för honom, så det är bara att ta ett beslut.

För Saevarsson är det ett speciellt läge med tanke på VM och med all sannolikhet hans sista mästerskap. Ett beslut kommer de närmaste veckorna, säger Olafur Gardarsson.

– Det är klart att det är bra med ett tidigt besked, men det är ingen stor brådska. Innan jul ska det nog vara klart i alla fall.