Foto: Bildbyrån

Häcken kunde ha kompenserats med nästan en halv miljon kronor av San José Earthquakes när Mikael Stahre hastigt lämnade Göteborgsklubben för MLS. Kravet från amerikanerna var att sportchefen Sonny Karlsson skulle skaka hand med Mikael Stahre på en presskonferens och hävda att de var ense om beslutet, något Karlsson inte kunde ställa upp på.
– I så fall hade alla moraliska värderingar försvunnit all väg, säger han till Sportbladet. 

Andreas Alm presenterades tidigare under fredagen som ny Häckentränare. Därmed är ersättaren klar efter Mikael Stahres hastiga avsked som fick sportchefen Sonny Karlsson att ilskna till rejält.

Häcken kunde ha fått 50 000 dollar (nästan en halv miljon svenska kronor) i kompensation för att San José Earthquakes ”snodde” tränaren, men då behövde Karlsson skaka hand med Stahre på en presskonferens och konstatera att parterna var överens om att bryta kontraktet.

– Det kunde vi inte stå för. I så fall hade alla moraliska värderingar försvunnit all väg. Vi kämpade emot det. Då kan vi inte ställa oss och le bara för att vi skulle få 425 000 kronor, säger sportchefen till Sportbladet. 

I och med Stahres avhopp har Häcken nu lärt sig en läxa och om nya tränaren Andreas Alm också kommer bryta kontraktet tvingas han betala pengar till Häcken. Detta rapporterar Sportbladet.

– Vad vi gjort i detalj nu vill jag inte gå in på, mer än att det finns en jämlikhet i alla delar av avtalet, säger Sonny Karlsson till tidningen och fortsätter:

– Sedan finns det ju en mänsklig sida att ta hänsyn till också. Om det inte skulle fungera familjemässigt eller av andra skäl för Andreas Alm så kan man ju inte alltid hårdnackat hänvisa till ett avtal.