Foto: Bildbyrån

Poya Asbaghi lämnade nyligen Gefle för IFK Göteborg och nu är ersättaren klar i ingen mindre än Johan Mjällby som därmed tackar för sig i Västerås.
– Vi får en tränare med stora ambitioner och tunga spelarerfarenheter, säger klubbdirektören Pär Lagerström till Gefles hemsida.

I slutet av maj tog Poya Asbaghi över ett Gefle i kris. Laget som i fjol trillade ur allsvenskan var under våren i superettan hopplös jumbo och såg ut att åka ur ännu en division.

Men den tidigare Dalkurdtränaren lyckades smått sensationellt rädda kvar Gefle i superettan, och det utan att ens behöva kvala.

Asbaghis framgångar gick heller inte obemärkt förbi och den 20 november presenterades han som IFK Göteborgs nya tränare.

Sedan dess har Gefle letat efter en ersättare och nu är det klart. Det blir ingen mindre än den tidigare landslagsspelaren Johan Mjällby som tar över efter Asbaghi.

46-åringen har tidigare varit assisterande tränare i Celtic och Bolton, men kommer nu närmast från division 1-klubben Västerås där han verkat de två senaste säsongerna.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta tillsammans med Gefle IF i den utvecklande miljö och den organisation klubben erbjuder. Det är härlig utmaning att fortsätta bygga vidare på den positiva utveckling som spelarna och laget befinner sig i, säger Mjällby till Gefles hemsida.

Förutom spel i landslaget har Mjällby representerat AIK, Celtic och Levante som spelare. På grund av stora skadebekymmer tvingades han lägga skorna på hyllan 2006.

Mjällby har nu kritat på ett tvåårskontrakt med Gefle.

– Vi får en tränare med stora ambitioner, tunga spelarerfarenheter och som därtill brinner för uppgiften att fortsätta att utveckla spelarna och spelet i Gefle IF:s herrlag, konstaterar klubbdirektör Pär Lagerström för lagets hemsida.