Foto: Bildbyrån

Andreas Alm är presenterad som Häckens nya tränare. Därmed ersätter han flyktande Mikael Stahre och Göteborgsklubbens sportchef Sonny Karlsson är belåten.
– Andreas Alm var omedelbart vårt förstaval. Han är genuint fotbollskunnig, berättar Karlsson för Häckens hemsida. 

Från en tidigare AIK-coach till en annan. Under fredagen presenterade Häcken sin nya chefstränare Andreas Alm, som var huvudtränare i AIK mellan 2011 och 2016.

Därmed ersätter han Mikael Stahre, som vann guld med AIK 2009 och som i november lämnade Häcken under dramatiska former då han valde att bryta kontraktet för att skriva på för MLS-klubben San José Earthquakes.

Sonny Karlsson var allt annat än glad på Stahre efter det beskedet, men desto mer munter är han nu då Andreas Alm skrivit på ett treårskontrakt.

– Andreas Alm var omedelbart vårt förstaval. Han är genuint fotbollskunnig, skärpt, lite tyket framåtlutad och van vid lag med stor mångfald, som vi har hos oss. Han har varit i den tuffaste miljön med allsvenskt guld som krav under sin AIK-tid och vi vill att han tar med sin vinnarskalle till oss, säger Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

Efter att Alm fått sparken från AIK i maj 2016 tränade han danska Vejle under ett knappt år innan kontraktet bröts efter säsongsavslutningen i våras. Sedan dess har 44-åringen varit klubblös, men nu ser han med stor entusiasm fram emot uppdraget på Hisingen.

– Häcken har genom åren, både under tiden när jag var spelare och när jag varit tränare, vuxit och tagit steg framåt. Det är en progressiv klubb. Sedan uppskattar jag klubbar som har en egen verksamhet som de är stolta över och sätter högt pris på, säger Andreas Alm till lagets hemsida och berättar att han inte följt svensk fotboll så noga sedan avskedet från AIK:

– Det har hänt en hel del. Jag har ett glapp där, då jag varit fullt fokuserad på dansk fotboll. Jag behöver sätta örat mot asfalten på Hisingen men också i fotbolls-Sverige en liten stund.