• Publicerat 7 december
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Cristiano Ronado prisades under torsdagskvällen med en ny Ballon d’Or-vinst, en utmärkelse som går till världens bästa spelare. Detta var portugisens femte guldboll, vilket innebär att han nu är ikapp Lionel Messi.

Sedan 2008 har det bara varit Cristiano Ronaldo och Lionel Messi som kammat hem Ballon d’Or, vilket är priset till världens bästa spelare.

Under torsdagskvällen fick Cristiano Ronaldo som väntat ta emot guldbollen, portugisens femte i karriären. Därmed har han nu lika många som Lionel Messi.

Efter att Ronaldo fått priset 2008 vann Messi fyra raka guldbollar. Ronaldo vann sedermera 2013 och 2014 innan Messi knep utmärkelsen 2015.

De två senaste åren har nu Ronaldo på nytt vunnit och portugisen är givetvis stolt.

– Det här är ett väldigt stort ögonblick i min karriär. Ballon d’Or är något jag strävar efter varje år och nu hade jag en fantastisk säsong där jag vann La Liga och Champions League och blev den turneringens bäste målskytt. Jag måste också tacka mina lagkamrater, både i klubb- och landslag, konstaterade Ronaldo som tog emot priset uppe i självaste Eiffeltornet.